Trek er op uit!

Zien en doen in Bergen aan Zee en omgeving

Vanuit uw appartement staat u binnen no-time op het strand en zijn er meer dan genoeg gezellige strandpaviljoens om de dag door te brengen. Relaxen op een van de vele terrassen, lekker eten in een van de restaurants, zwemmen in zee of wandelen langs het strand? Het kan hier allemaal tijdens uw vakantie. De omgeving verkennen? Diverse leuke bezienswaardigheden en stadjes zijn dichtbij. Vanuit Bergen aan Zee kunt u gemakkelijk een aantal leuke plaatsen als Alkmaar, Haarlem, Hoorn, Enkhuizen en Amsterdam bezoeken. Noord-Holland heeft zoveel moois te bieden om even tot rust komen en goede herinneringen te maken met elkaar!

Natuurliefhebbers

Het Noordhollands Duinreservaat is zo’n 20 kilometer lang en gemiddeld 2,5 km breed. Met een oppervlakte van 5.300 hectare is het een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het gebied omvat duinen, strand, binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Gedurende het hele jaar dus een genot om aan de kust te zonnen, uit te waaien of heerlijke strand- en duinwandelingen te maken. Net voorbij Alkmaar beginnen de polders, waarvan sommige al eeuwenoud zijn. Een fantastisch gebied om te fietsen, te wandelen en zelfs te varen. Het gebied van de Westfriese Omringdijk is geliefd, maar ook bijvoorbeeld een dagje met de fluisterboot in het beschermde natuurgebied de Eilandspolder zult u niet snel vergeten. Bezoek ook zeker het historische dorp De Rijp, waar haringvisserij en walvisvaart in de 17e eeuw zorgden voor welvaart, prachtige raadhuizen, (pak)huizen en kerken.

Kunst- en cultuurliefhebbers

Bergen aan Zee met haar eindeloze golven en bijzondere lichtval over zee inspireert al sinds de 19e eeuw verschillende literaire en beeldende kunstenaars. Dit laten de musea, monumenten en galerieën in Bergen aan Zee en Bergen-binnen goed zien. Er zijn hier regelmatig terugkerende evenementen. Bijvoorbeeld het jaarlijkse ‘Poëzie in de Branding’, de zomerconcerten in het Vredeskerkje, de Kunst10daagse en het populaire jazzfestival.

Steden bezoeken

Alkmaar ligt op nog geen 10 km afstand en is een prachtige stad voor een cultureel uitstapje. Het belangrijkste evenement op zomerse vrijdagen is de wereldberoemde kaasmarkt midden in het centrum voor de Waagtoren. Wandel langs de grachten en door de oude stad met haar kleine steegjes en mooie boetiekjes. Alkmaar is een aanrader!

Neem ook eens een kijkje in de oude steden zoals het historische Hoorn en Enkhuizen. Gelegen aan de voormalige Zuiderzee met haar gezellige zeil- en jachthavens. Bezoek het Zuiderzeemuseum of Sprookjeswonderland, erg leuk voor de kids. Kortom Bergen aan Zee, heeft naast een prachtige plek voor een strandvakantie, ook een unieke omgeving!

Fijnproevers

Waar heeft u vandaag zin in? Een makkelijk hap op het strand of uitgebreid dineren? Langs het strand van Bergen aan Zee vindt u diverse (vis)restaurants, terrasjes en ijssalons. Niet alleen daar, maar ook in de omgeving zijn er diverse smaakvolle restaurants om lekker te gaan eten of een drankje te drinken. De vele restaurants vormen een ideale mix, zodat er voor ieder budget een gelegenheid is. Op de website www.bergenaanzee.com vindt u tips en links naar restaurants in Bergen-Binnen en Bergen aan Zee.

Sportievelingen

Vindt u het ook fijn om het luieren op het strand af te wisselen met lekker actief bezig zijn? Ook daarvoor zit u in een van onze appartementen helemaal goed! Wist u dat Noord-Holland een van de meest geliefde fietsprovincies is? De grote variatie in de natuur maakt elke fietstocht of wandeltocht weer anders. Door het uitgebreide fietsroutenetwerk met fietsknooppunten kunt u zelf heel eenvoudig een heerlijke fietstocht uitzetten.

Naast wandelen en fietsen zijn er nog tal van andere actieve uitstapjes te doen. In Bergen aan Zee kunnen watersporters volop genieten. U kunt bijvoorbeeld gaan zeilen of (kite)surfen. Aan het strand is een surf- en zeilschool. Maar ook ruiters en golfers kunnen hun hart ophalen in de omgeving! Op de website www.bergenaanzee.com vindt u tips.

Voor Juni 2024 hebben wij nog de volgende appartementen vrij:

Studio “de Zandhoek” van zaterdag 08-06-2024 tot vrijdag 21-06-2024

Voor Juli 2024 hebben wij nog de volgende appartementen vrij:

Appartement 7 van zaterdag 29-06-2024 tot zaterdag 13-07-2024

Voor September 2024 hebben wij nog de volgende appartementen vrij:

Studio “de Zandhoek” van vrijdag 20-09-2024 tot zaterdag 28-09-2024

Voor Oktober 2024 hebben wij nog de volgende appartementen vrij:

Appartement 1 van zaterdag 05-10-2024 tot zaterdag 12-10-2024

Appartement 2 van zaterdag 05-10-2024 tot zaterdag 12-10-2024

Appartement 6 van zaterdag 19-10-2024 tot zaterdag 26-10-2024

Appartement 7 van zaterdag 12-10-2024 tot zaterdag 19-05-2024

Bekijk hier de actuele beschikbaarheid!